Θα πληρώσουν για τη (μη) διαχείριση της πανδημίας και την εμμονή μόνο σε απαγορεύσεις;

Του Γιώργου Δημητρίου

Όλα τα κόμματα της Ελληνικής βουλής (εκτός της ”Ελληνικής Λύσης”) θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο με την πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί, να στείλουν τον κύριο Μητσοτάκη και τη φερόμενη επιτροπή επιστημόνων, στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία να αφορά στις συνθήκες των θανάτων από τη διαχείριση της πανδημίας. Η πρόταση που διατυπώνω στο άρθρο μου ίσως ακούγεται ”κάπως”, αλλά θα προσπαθήσω να τη θεμελιώσω παρακάτω.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

Αυτό αναρωτιoύνται οι αρθρογράφοι στο άρθρο τους που δημοσίευσε το έγκυρο Ιατρικό Βρετανικό περιοδικό BMj με τον τίτλο “Κοινωνική δολοφονία, παράλογοι και αμετανόητοι πολιτικοί”, δημοσίευση 4/ Φεβρ./2021. Αναφέρει ότι οι πολιτικοί, οι  περισσότεροι από αυτούς, δεν λειτούργησαν ορθολογιστικά  με σύμμαχο τη γνώση και την επιστήμη, επέβαλαν τα lockdown ως τη μόνη πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ οι περισσότεροι κατάφεραν τελικά να χειραγωγήσουν τις επιστημονικές επιτροπές και τους επιδημιολόγους που διόρισαν.

Συνεχίζει το άρθρο στο ιατρικό περιοδικό …”οι πολιτικοί αυτοί θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τους θανάτους και να τιμωρηθούν. Πρόκειται για μια κοινωνική δολοφονία μεταξύ των φτωχοτέρων τάξεων”.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ 

Η επιτελική ανοησία για τις οικονομικές επιπτώσεις των lockdowns, ( η Ελλάδα μαζί με το Ελ Σαλβαδόρ είχε τα πιό σκληρά lockdonws) έφερε την βαθύτερη δυνατόν ύφεση. Και αυτή με τη σειρά της θα φέρει υψηλότερη ανεργία. Η ανεργία αυτή θα φέρει τους δικούς της θανάτους όπως θα τεκμηριώσω παρακάτω.

ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ έχει την πλειοψηφία των μελών της λεγόμενης επιτροπής Τσιόδρα, αν και δεν το δικαιούται. Η Ιατρική σχολή της Κρήτης (Κλινική Ιατρική) ευρίσκεται στην 393 του World Ranking,σύμφωνα με το U.S News 2020,ενώ η Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ στη θέση 429. Πώς γίνεται η καλύτερη ιατρική σχολή στην Ελλάδα να ευρίσκεται στη ”γωνία” αμέτοχη στη διαχείριση της πανδημίας; Ποιό ”χέρι” πολιτικού της αριστείας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη δεν ήθελε να ακούγεται η σοβαρή επιστημονική φωνή της καλύτερης Ιατρικής σχολής της Ανατολικής Μεσογείου; Θεωρώ ότι η Ιατρική σχολή Κρήτης θα έκανε άσκηση ισορροπίας μεταξύ μιας μορφής λελογισμένων lockdown,και  ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αυτό υποδεικνύουν όλα τα έγκριτα Πανεπιστήμια. Δεν θα έκαιγαν την αγορά και την κοινωνία ολοσχερώς.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Γνωρίζει τι έπρεπε να κάνει, τι δεν έκανε και πόσο στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές τα άκριτα lockdowns.Συγκεκριμένα,πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε μία έρευνα τριών Αμερικανικών Πανεπιστημίων, των Duke University, Harvard Medical School,and Johns Hopkins University Business School,με τον τίτλο “Η διαχείριση της πανδημίας θα σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από την ίδια την πανδημία”.

Κύρια ευρήματα της έρευνας είναι:

Η απότομη αύξηση της ανεργίας που θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα, από τα αλόγιστα και ακραία lockdown που επιβάλλουν οι πολιτικοί σε κάποιες χώρες, θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους από όσους ο covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει τα lockdown κυρίαρχη και μοναδική πολιτική, προκαλώντας παραπάνω οικονομική ύφεση, άρα και ανεργία η οποία θα φανεί απότομα μέχρι τον Ιούνιο.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΥΦΕΣΗ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΗ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ.

Οι συγγραφείς αποδεικνύουν ότι η ανεργία επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής, χρόνια αργότερα, περίπου δύο δεκαετίες μετά. Οι ερευνητές προτείνουν χαλαρά μέτρα αποκλεισμού, τα οποία θα πρέπει να συνοδεύονται από ενισχυμένη προσφορά δημόσιας υγείας και σημαντική οικονομική υποστήριξη των αδυνάμων. Ακριβώς ό,τι δεν κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την κοινωνία, δίνοντας μόνο για τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ και φιλικές ολιγαρχικές επιχειρήσεις…Αλλά μόνο για αυτούς.. Φάρμακα του Τράμπ σε αρχιεπίσκοπους και εφοπλιστές, οικονομικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές μαμούθ στους σκιώδεις ”κυβερνήτες”.

Συνεχίζουν οι ερευνητές να επισημαίνουν ότι τα ολικά lockdown περιορίζουν την πρόσβαση  στην υγειονομική περίθαλψη, η διακοπή της προληπτικής φροντίδας θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό της θνησιμότητας. Ό,τι ακριβώς γίνεται και εδώ.

ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ LOCKDOWN;

Τις επόμενες δύο δεκαετίες δεν θα μπορούμε να διακρίνουμε ποιός ακριβώς έχει χάσει τη ζωή του απο την οικονομική δυσχέρεια των ολικών απαγορεύσεων και της ύφεσης και ποιος από ”φυσικό” θάνατο. Ο ”θάνατος του εμποράκου’ ‘πάντως είναι πολιτική επιλογή Μητσοτάκη. Έπρεπε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ χαλαρών αποκλεισμών και ανάπτυξης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αυτό δεν έχει υιοθετηθεί ακόμη, αν και το υποδεικνύει η επιστήμη.

Οι ”σιωπηροί” θάνατοι θα είναι το 3,2% περισσότερων ανθρώπων, στο διάστημα δύο δεκαετιών, από ό,τι θα είχαν πεθάνει χωρίς  την καταχρηστική άσκηση των ολικών lockdown.

Η MacKinsey προβλέπει περίπου 600.000 νέους ανέργους στην Ελλάδα από τον κορωναιό. Τα lockdown Μητσοτάκη-Τσιόδρα, όπως και στο Ελ Σαλβαντόρ, πώς ακριβώς επηρέασαν και διαμόρφωσαν το παραπάνω νούμερο ανέργων;

Για το 3,2% των πρόσθετων θανάτων λόγω των ολικών lockdown,ποιός θα απολογηθεί ;Για την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας;

Αυτό θα έπρεπε να μας το πει η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά να μας το πει τώρα για να σωθούν ζωές, και όχι όταν θα έχει φύγει ο αυτοκράτορας ”Νέρωνας”.

ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Χιλιάδες ”σιωπηροί” νεκροί της πολιτικής ανοησίας ενός επιτελικού κράτους. Θα τιμωρηθεί κανείς αυτή τη φορά κύριε Τσίπρα, κυρία Γεννηματά και κύριε Κουτσούμπα; Τον Μάιο δεν ήξερε κανείς, τον Αύγουστο ”κοιμόντουσαν”…τώρα δημοσιοποιούνται επιστημονικές μελέτες και μάλιστα από τα κορυφαία ΑΕΙ των ΗΠΑ, και αυτοί απτόητοι lockdown και άγιος ο Θεός.

Για ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αληθινή οικονομική στήριξη του εμπορίου και των αδυνάμων ούτε λόγος. Δεν υπάρχουν “λεφτόδεντρα”, υπάρχουν όμως… ”κλεπτόδεντρα”.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ο κ. Μητσοτάκης μαζί με την επιτροπή του πρέπει να απολογηθούν σε ειδικό δικαστήριο, για να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανείς να διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας, να μη σπαταλά τα χρήματα του Ελληνικού λαού για να ελέγξει τα ΜΜΕ, ενώ εν μέσω πανδημίας θα μπορούσε να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ως όφειλε και, όπως του υποδεικνύει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.(ενίσχυσε κάποιους καθηγητές της επιτροπής).

Από εδώ και στο εξής, μετά τις πολλές διεθνείς επιστημονικές μελέτες που δημοσιεύονται από έγκριτα Πανεπιστήμια, γνωρίζουν πλέον και κάθε αδράνεια ενέχει ”δόλο” για την κυβέρνηση αλλά και την επιτροπή της.

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΑ.

Στο ειδικό δικαστήριο θα ντροπιαστούν αυτή τη φορά όσα πολιτικά ”γαιδούρια” δεν τιμωρήθηκαν για την πτώχευση της χώρας και οι πολιτικοί τους επίγονοι αλαζονικά μοιράζουν κρατικό χρήμα σε φίλους, και όχι στη υγεία.

Ακριβώς τα ίδια πράγματα που μας έριξαν στα μνημόνια…Γιατί να μην το ξανακάνουν;

ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ…

Ντροπή πιά, λυπηθείτε αυτή την Πατρίδα και εάν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη ”διαπλοκή”, τουλάχιστον ντροπιάστέ τη, απαξιώστε τη στα πρόσωπα των πολιτικών που φέρονται να την εκπροσωπούν.

Δεν σας φτάνει η απαξίωση με την οποία σας έχει περιλούσει όλο το δεξιό ”οικοσύστημα”; Και το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το Μέρα25 και ο ΣΥΡΙΖΑ πολλές φορές υπερβολικά και άδικα έχουν δεχτεί την διαπόμπευση από τη Ν.Δ και τα συστημικά ΜΜΕ…Γραφικούς τριτοκοσμικούς και ανίκανους σας περιγράφουν. Και από ποιόν απαξιώνεστε ; Από τη Ν.Δ, δηλαδή από τον ”Αλή μπαμπά και τους 40 κλέφτες”..

Συνεχίστε έτσι…

Υ.Γ Επιδοτεί και χειραγωγεί τα ΜΜΕ, τα οποία με τα κρατικά χρήματα πληρώνουν δύο πολιτικά γκάλοπ την εβδομάδα. Αθηνά Λινού στον ΑΝΤ1:Αντί να διεξάγονται δύο Επιδημιολογικές μελέτες την εβδομάδα, έχουμε δύο γκάλοπ. Τα γκάλοπ κοστίζουν το ίδιο με τις μελέτες….

Βαδίζουμε στα τυφλά…

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Θα πληρώσουν για τη (μη) διαχείριση της πανδημίας και την εμμονή μόνο σε απαγορεύσεις;”

  1. οι άνεργοι θα αποφασίσουν στις εκλογές και θα είναι πολλοί!

    Έτσι ακριβώς είναι. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω δουλέψει πολύ στη ζωή μου παρόλο που η υγεία μου ήταν εύθραυστη από νεαρή ηλικία. Στο lockdown του Νοέμβρη έχασα τη δουλειά μου και πάνω που ετοιμαζόμουν να ξαναρχίσω, έστω και με κίνδυνο να κολλήσω κορωνοϊό, σε ένα καυγαδάκι μου είπαν τα αδέρφια μου “ακόμα ζεις από τα λεφτά του μπαμπά”… Και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι οι ειδικοί αποφάσισαν σκληρό lockdown στο Ηράκλειο. Και μετά μας λένε ότι όλα τα κάνουν για να σώσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας! Εγώ έχω γνώσεις, εμπειρία, αυτογνωσία, όμως ένας άλλος που θα του λένε ότι “ζει χωρίς να σκάφτει” μπορεί και να οδηγηθεί σε κατάθλιψη. Μακάρι το ότι έμεινα άνεργος 2 μήνες λόγω καραντίνας να είναι το μόνο που έχει κανείς να μου προσάψει.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί